Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

51:ans genomfart studeras

Trafikverket genomför studier av trafiksituationen i kommunen. Det gäller riksväg 51, genomfart Finspång och Finspång-Svennevad.

Genomfart. Trafikverket genomför två studier av trafiksituationen i Finspångs kommun. Det gäller bland annat riksväg 51, genomfart Finspång.

Genomfart. Trafikverket genomför två studier av trafiksituationen i Finspångs kommun. Det gäller bland annat riksväg 51, genomfart Finspång.

Foto: Magnus Johansson

TRAFIKFRÅGA2016-05-07 07:00

Det rör sig om förberedande studier för att försöka förstå trafiksituationen i sin helhet med de brister, problem eller behov som finns. Dessa åtgärdsvalsstudier görs tillsammans med exempelvis kommuner, landsting och regioner.

I Finspångs kommun riktas fokus mot riksväg 51:s genomfart. Trafikverket konstaterar att riksvägen går igenom tärorten och att ett stort antal anslutande gator i kombination med blandningen av lokal-, genomfarts-, samt gång- och cykeltrafik ger bristande trafiksäkerhet och framkomlighet.

Det framhålls att vägstandarden varierar och att bredden är mellan sex och tio meter. Hastigheten är mellan 50 och 70 kilometer i timmen. Trafikflödet ligger på ett dygnsmedel över året på cirka 7 000-8 000 fordon, varav tung trafik utgör cirka sju procent.

Studier görs även av riksväg 51 på sträckan mellan Finspång och Svennevad. Trafikverket betonar att vägen är relativt smal och krokig under större delen av den fem mil långa sträckan. Hastigheten är mellan 50 och 70 kilometer i timmen och medeltalet för trafik per dygn över ett år är cirka 1 500 vid gränsen mellan Örebro län och Östergötland.

Verket understryker att vägen passerar ett antal mindre orter, där det finns trafiksäkerhets-, barriär- och framkomlighetsproblem. Under våren genomförs en bristinventering av vägen.

Arbetet följer en fyrstegsprincip, där alla åtgärder analyseras i fyra steg. Det undersöks hur transportsystemet kan användas bättre innan förslag på ombyggnad eller nybyggnation lämnas.

En åtgärdsvalsstudie behöver inte alltid leda till någon åtgärd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om