Körde bil - var på gränsen till medvetslös

Mannen i 50-årsåldern var på gränsen till medvetslös när han körde rakt in i en annan bil och sedan smet från olycksplatsen innan han stannades av polis inne i centrala Norrköping.

Mannen var på gränsen till medvetslös när han stoppades.

Mannen var på gränsen till medvetslös när han stoppades.

Foto: Kallestad, Gorm

Trafikbrott2019-09-24 19:00

Det var i somras som mannen först körde över en refug innan han körde in i en annan bil, sedan stannade han mitt i trafikkorsningen trots mötande trafik innan han smet från olycksplatsen. Samtidgit som delar av däcken på den bil han körde ramlat av.

Han stoppades av polis på Lindövägen inne i centrala Norrköping och alkoholkoncentrationen i hans blod uppmättes till 3,05 promille, han var alltså på gränsen till medvetslöshet.

Han åtalas för grovt rattfylleri eftersom promillehalten i blodet översteg 1,0 promille och hans körning innebar påtaglig fara  för trafikssäkerheten eftersom  han flera gånger framfört personbilen på motsatt körfält, kört in i refuger och att han fortsatte köra bilen trots att delar av däcken fallit av.

Åtalet omfattar även grov vårdslöshet i trafik eftersom han genom sitt körsätt visat grovoaktsamhet och uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.

Eftersom han smet från olycksplatsen efter att ha kört in i en annan bil åtalas han även för smitning från trafikolycksplats.

Manne varken erkänner eller förnekar brott.

Mannen har docksedan ett antal år tillbaka varit föremål för rättslig efterföljd eftersom han ska ha kört bil på fyllan även vid tidigare tillfällen.

Extra åklagare Karolina Markgren beräknar tidsåtgången för förhandlingen, i sin stämningsansökan, vid Norrköpings tingsrätt till cirka en och en halv timme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!