Tack, trotjänare

Utdelningen av Norrköpings kommuns S:t Olofsmedaljer i lördagskväll, blev som vanligt en storslagen och festlig tillställning.
Totalt honorerades 317 Norrköpingsbor med medalj, klocka, hängsmycke eller manchettknappar på De Geerhallens stora scen. Utdelare var kommunstyrelsens ordförande Mattias Ottosson och kommunfullmäktiges ordförande Iréne Lindén som också höll ett inspirerat vårtal till de församlade:

Här ses tre av 311 glada mottagare av S:t Olofsmedaljen för 25 års lång och trogen tjänst inom Norrköpings kommun, från vänster läraren Lena Peth, assistenten Katharina Laström och läraren Annette Kennrud.
FOTO: ANITA KJELLBERG

Här ses tre av 311 glada mottagare av S:t Olofsmedaljen för 25 års lång och trogen tjänst inom Norrköpings kommun, från vänster läraren Lena Peth, assistenten Katharina Laström och läraren Annette Kennrud. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

TNORRKÖPING2004-05-10 06:00
Hon talade bland annat om våra kilometerlånga lindalléer som just nu är i sin mest skirande grönska med näktergalar som underhåller oss på kvällarna. Men hon kom också in på utvecklingen av staden:
"Vi har lyckats behålla våra gula spårvagnar, som i år fyller 100 år och vi har ett fruktbart samarbete mellan kommunen, universitetet och näringslivet i Norrköping, som gör att vi har en positiv framtidstro och kommunen växer och vi är idag drygt 124.000 invånare och Sveriges åttonde största kommun.

Examensdag
Idag känns det lite som en examensdag, när man ska få en stor bekräftelse, ett bevis för mångåriga insatser i kommunen. I år är ni 311 anställda som tjänat kommunen under 25 år. De flesta av er anställdes i kommunen 1978, när Söderleden planerades, Pampushamnen just byggts ut och Rådhuset fick en ny fasad. Och en utredning om att i framtiden behålla Kungsängens flygplats som länsflygplats pågick, diskussioner som var lika aktuella då som idag.
elva nya förskolor var på gång, Tamburinens och Klockaretorpets låg- och mellanstadieskolor byggdes, huvudbiblioteket hade just byggts till och den nya is och sporthallen var igång på Himmelstalund, liksom idrottsanläggningen i Borgsmo.
Kanske många av er anställdes just på dessa nya institutioner och anläggningar. 1978 hade kommunen 7.200 anställda och ökade sedan till 10.500 1992. Sedan var vi som lägst nere i 7.400 och idag har vi ökat igen till 8.500."
Förutom 311 (vars namn Folkbladet publicerat tidigare) anställda fick fyra politiker, Lennart Jansson (kom inte), Kjell Rondahl, Inger Rosen-Wronka och Kurt Ryberg medalj för 20 år som förtroendevalda och dessutom fick Lisa Tilling och Bo Malm Honoris causa-medaljen.
Alla bjöds dessutom på musik av Brahms och Ravel, framförd av Mats Jansson och Yoriko Asahara innan kvällen avslutades med en trerätters middag i den nedre salen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om