Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kampen mot elden fortsätter

Vattenbombningen pågår på fredagen och både Motala kommun samt länsstyrelsen är fortsatt i stabsläge. Den goda nyheten är att skogsbranden inte längre brinner med öppna lågor.

Utbredningen av skogsbranden som det såg ut på torsdagen.

Utbredningen av skogsbranden som det såg ut på torsdagen.

Foto: RTÖG

TJÄLLMO2019-04-26 11:00

Skogsbranden i Tidingshyttan utanför Tjällmo gick på fredagen in på det femte dygnet men efter att Länsstyrelsen Östergötland och Motala kommun gått in i stabsläge på torsdagen har man sedan dess större resurser på plats. I en uppdatering strax efter tio på fredagsförmiddagen konstaterar Motala kommun att man fortsätter med vattenbombning med flera helikoptrar efter att markpersonal arbetat under natten. Branden brinner inte längre med öppna lågor men bekämpningen fortsätter med full styrka.

– Jag väntar på besked från räddningsledningen om det handlar om avsläckning eller inte så jag vill inte gå ut med om vi har branden under kontroll eller inte, säger Pernilla Cederberg, chef på Räddningscentralen till Folkbladet.

Räddningstjänsten konstaterar också att vindarna på fredagen är gynnsammare (3-8 sekundmeter ostlig) medan temperaturen dock är hög i området med upp till 24 grader.

Man har nu alltså helikoptrar från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) samt från Försvarsmakten på plats, på marken arbetar personal från räddningstjänsten samt från Hemvärnet. Arbetet som pågår på marken och i luften syftar till att säkra begränsningslinjerna. Motala kommun meddelar att man fortsatt har tillgång till det nedlagda äldreboendet Granliden över helgen om evakuering skulle bli aktuellt.

Länsstyrelsen gjorde på torsdagen tillsammans med länets krishanteringsaktörer bedömningen att det "inom de närmaste 72 timmarna inte finns något ytterligare behov av resurser än vad som redan finns på plats.".

Enligt uppgift finns över 50 personer på plats för att kämpa mot branden under fredagen och enligt RTÖG är det branddrabbade området 300 hektar stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!