Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Vi har väntat länge på att få spela det här"

Kvartersteatern i Norrköping avslutar sitt verksamhetsår med att sätta upp två av dramatikern Anne Charlotte Lefflers verk: komedin "En räddande ängel" och dramat "Sanna kvinnor".

Ellinor Sundberg, som den äldsta dottern i familjen, och Andreas Garrido i komedin "En räddande ängel" på Kvartersteatern.

Ellinor Sundberg, som den äldsta dottern i familjen, och Andreas Garrido i komedin "En räddande ängel" på Kvartersteatern.

Foto: Mons Gregemark

Teater2022-05-05 15:00

Leffler (1849–1892) är med sina samhällskritiska dramer en favorit hos Kvartersteatern. När Kvartersteatern nu återigen tar sig an verk av Leffler är det två produktioner som skulle ha spelats förra spelåret, men som sköts upp på grund av pandemin.

– Det är den sista resten av hela coronapandemin här, så det känns väldigt speciellt. Vi har ju väntat länge på att få spela det här – och efter det blir det nytt, vilket känns väldigt kul och lite hoppfullt, säger regissören Frida Nyström.

– Det är två väldigt olika uppsättningar. "En räddande ängel" är en dramakomedi som är mysig och rolig. "Sanna kvinnor" är ett intensivt drama. Leffler var väldigt mångsidig. 

Det är olika ensembler och olika premiärdatum. Uppsättningarna har premiär den 11 maj respektive den 12 maj och spelas sedan omlott under två veckor, i Tredje Kammaren i kvarteret Hallarna.

– Vi har ett två för en-erbjudande, så man kan se båda uppsättningarna, men man betalar bara för en.

"En räddande ängel" handlar om en familj som nyligen kommit upp sig i samhället. De har tidigare varit borgerliga och har nu lyfts upp till societeten, då fadern i familjen har blivit statsråd. Nu ska de ordna sin första bal. 

"Sanna kvinnor" utspelar sig på 1870-talet och handlar om en lag som precis blivit antagen då, som gav kvinnor rätt att ha ett eget kapital. Här är det en familj som varit hög societet, men som blivit fattig på grund av faderns spelmissbruk. 

Karta: Föreningen Kvartersteatern
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!