Det var just under mästerskapet i Italien som Zana Aziz, som har pizzeria Massimo i Norrköping, blev inbjuden till mästerskapet i Shanghai, Kina.
– De bjöd in mig för att respresentera Sverige. Jag vet inte om det kommer fler svenskar. Men då ska jag spöa skiten ur dem!, säger Zana och skrattar.
Läs mer:Zana klar för Italien.
På söndag lyfter flyget österut och det är ett späckat åttadagars-schema som väntar.
– De har arrangerat allt, med resan, boende, tävling, resor till olika platser. Det blir en väldigt spännande resa!, säger han.
Pizzabagare från hela världen är inbjudna till Shanghai, och vad Zana fått höra är pizza inte lika vanligt där som i Sverige.
– Det är nog lite som när pizzan kom till Sverige på 70-talet; folk tycker att det är främmande. Men det ska bli kul att se vad kineserna lägger på pizzan, jag kanske kan inspireras av dem? säger Zana, som gärna byter meny ofta.
Läs mer:Zana gör Sveriges godaste pizza.
Själv kommer han att köra på den pizza som ledde fram till den fina titeln i Italien – en pizza med bland annat mango och parmaskinka på.
– Men jag tror att jag ska lägga på lite granatäpple också. Och byta ut citronoljan mot honung. Vi får se!
På hemmaplan håller Zana Aziz som bäst på att öppna upp en restaurang i Linköping. Valet av ort beror på att han helt enkelt inte hittade någon passande lokal här i Norrköping. Pizzerian på Petter Swartzgatan blir dock kvar. Och:
– Vi hoppas hitta en bra lokal i Norrköping med, och då öppnar vi en restaurang här med, säger han.