Morgan Lundin och Emelie Jeppsson som driver restaurangen Lingon & Dill i Skärblacka skriver på Facebook:
”Skärblacka made it again. Vi i Lingon & Dill BBQ team lyckades ta en tredjeplats på revben i Texas.”
De fortsätter: ”Med denna placering blev vi automatiskt inbjudna och en av favoriterna till nästa års VM i USA."
Till tävlingen hade Blacka-laget jobbat på en kryddmix hos en kryddproducent, en kryddmix som heter "the Blacka Sniper No 3" och som kommer att säljas hos grillföretag framöver.
Teamet kommer hem till Sverige under torsdagen. Morgan Lundin skriver i mejl till Folkbladet att amerikanska medier skrivit en del om det svenska laget som förra året tog guld i dessertkategorin och som nu slog 247 lag i kategorin ribs, som anses vara en av de svåraste i tävlingen.
– Fox gjorde en livesändning från vårt grilltält, berättar Morgan Lundin.
Den här gången kom teamet femma i dessertkategorin, i ett tie brake med fyran, trean och tvåan på samma poäng.
– Där var det marginalerna som inte var på vår sida, säger Morgan Lundin.
Lingon & Dill BBQ Team hade förstärkning i laget med en av Danmarks bästa grillare, Mikkel Lund, samt hans mentor från Memphis.
Morgan Lundin och Emelie Jeppsson lovar att inom en snar framtid erbjuda en grillbox på hemmaplan med de ribs som "tog USA med storm".
Den stora grilltävlingen i Texas, USA, heter Houston Livestock show and rodeo.