Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vårens goda pastasallad

Ravioli har fått ett oförtjänt dåligt rykte på grund av alla trista konserver med den klassiska pastarätten. Nu finns färsk ravioli med vegetarisk fyllning i de flesta affärer och därmed har pastakuddarna fått upprättelse.

Pastasallad med ravioli. Färsk ravioli i sallad är en lika snabb som lättlagad måltid. God ljummen med salladsgrönsaker och marinerad svamp.

Pastasallad med ravioli. Färsk ravioli i sallad är en lika snabb som lättlagad måltid. God ljummen med salladsgrönsaker och marinerad svamp.

Foto:

STOCKHOLM (TT SPEKTRA)2008-03-17 11:12

Att servera ravioli i sallad ger både raviolin och pastasalladen ett nytt ansikte. Låt gärna pastakuddarna vara ljumna när salladen bjuds med enkel citronvinägrett. En ljummen sallad uppskattas så här års när värmen inte har hunnit komma på riktigt.

Pastasallad med ravioli
4 personer
1 paket, 250 g, färsk ravioli med vegetarisk fyllning
1 huvud isbergssallad
1 huvud rosésallad
4 tomater
1/2 gurka
1 röd paprika
1 grön paprika
färska örtkryddor, mejram, timjan eller bladpersilja

Till den marinerade svampen:
150 g färska champinjoner
2 msk olivolja till stekning
2 msk olivolja till marinad
1 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk dragon

Till vinägretten:
2 msk olivolja med citronsmak
1 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

1. Skiva och stek svampen lätt i olivolja. Ta upp innan den får alltför mycket färg.
2. Blanda marinaden, det vill säga olja, vinäger, pressad vitlök och smulad, torkad dragon alternativt en hackad och färsk variant av kryddan. Slå marinaden över svampen och låt allt stå kallt en stund.
3. Koka raviolin, normalt bara ett par minuter, och låt den rinna av i durkslag.
4. Riv salladen grovt och skär gurka, tomat och paprika i bitar. Blanda allt utom svampen och lägg upp på tallrikar eller portionsskålar. Blanda ihop en citronvinägrett bestående av olivolja med citronsmak, vitvinsvinäger, salt och peppar. Slå på citronvinägretten över salladen. Garnera med svamp och färska kryddor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!