Att servera ravioli i sallad ger både raviolin och pastasalladen ett nytt ansikte. Låt gärna pastakuddarna vara ljumna när salladen bjuds med enkel citronvinägrett. En ljummen sallad uppskattas så här års när värmen inte har hunnit komma på riktigt.
Pastasallad med ravioli
4 personer
1 paket, 250 g, färsk ravioli med vegetarisk fyllning
1 huvud isbergssallad
1 huvud rosésallad
4 tomater
1/2 gurka
1 röd paprika
1 grön paprika
färska örtkryddor, mejram, timjan eller bladpersilja
Till den marinerade svampen:
150 g färska champinjoner
2 msk olivolja till stekning
2 msk olivolja till marinad
1 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk dragon
Till vinägretten:
2 msk olivolja med citronsmak
1 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
1. Skiva och stek svampen lätt i olivolja. Ta upp innan den får alltför mycket färg.
2. Blanda marinaden, det vill säga olja, vinäger, pressad vitlök och smulad, torkad dragon alternativt en hackad och färsk variant av kryddan. Slå marinaden över svampen och låt allt stå kallt en stund.
3. Koka raviolin, normalt bara ett par minuter, och låt den rinna av i durkslag.
4. Riv salladen grovt och skär gurka, tomat och paprika i bitar. Blanda allt utom svampen och lägg upp på tallrikar eller portionsskålar. Blanda ihop en citronvinägrett bestående av olivolja med citronsmak, vitvinsvinäger, salt och peppar. Slå på citronvinägretten över salladen. Garnera med svamp och färska kryddor.