Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Snabb fredagsbiff

Trött på sena fredagsmiddagar som tycks ha fastnat vid spisen? Här kommer lösningen som formligen blåser genom köket.Vägen till den snabba maten behöver inte nödvändigtvis gå via platta kartonger eller annan mat man allt som oftast hittar runt hörnet. Det går att laga själv, må vara med hjälp av färdiga delar, och med ens blir det så mycket roligare att inleda helgen.

Färdiga wokgrönsaker och strimlad biff är mat som snabbt kommer på bordet trots att du både marinerar och lagar själv.
Foto: Dan Strandqvist

Färdiga wokgrönsaker och strimlad biff är mat som snabbt kommer på bordet trots att du både marinerar och lagar själv. Foto: Dan Strandqvist

Foto:

Stockholm (TT Spektra)2009-11-04 10:38

Den snabbmarinerade biffen är från början en koreansk rätt. Gillar man vitlök så är det här en fullträff. Om inte - hoppa över vitlöken, det blir gott ändå.
Lövbiff ger överlägset snabbast tillagningstid. Något tjockare köttbitar, exempelvis av utskuren biff eller entrecote, tar något längre tid. Däremot bör man undvika kött märkt "sjömansbiff" som även om det är skivat kräver betydligt längre tillagning för att bli riktigt mört och gott.

Vitlöksmarinerad biff med wokgrönsaker
För 4 personer
600 g lövbiff alternativ utskuren biff
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk soja
svartpeppar
Att äta till:
1 stor påse wokgrönsaker, 900 g
1 rödlök
rapsolja
1 dl teriyakisås (färdig)
ris (om man vill)
skivad tomat och timjan

1. Skär köttet i drygt centimeterbreda strimlor. Lägg strimlorna i skål, pressa över vitlök och tillsätt olja, soja och ta några varv med svartpepparkvarnen. Blanda och låt stå 10 minuter.
2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek wokgrönsaker och rödlöksklyftor med rapsolja i het panna. Håll grönsakerna varma i skål täckt med löst liggande folie för att de inte ska mjukna men ändå hålla värmen.
3. Stek köttet någon minut med marinad och allt i het panna. Lägg med grönsaker i botten och kött ovanpå. Ringla över teriyakisåsen och servera med tomat och timjan. Ris till om man vill, men det funkar med enbart grönsaker också om man tar till extra och kanske kompletterar med en blandad sallad och gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!