Rör om i landet Brunsås
Vilken mat är den perfekta symbolen för svensk matkultur? Brunsås, hävdar Lotta Lundgren. I en ny serie i SVT undersöker den hyllade matbloggaren varför vi svenskar äter som vi gör. - Svampsås innehåller svamp, rödvinssås innehåller rödvin och brunsås innehåller en färg - färgen brun, säger Lotta Lundgren.
Foto: Sara Choghrich
Hur kommer det sig att svenskar är så besatta av mat, råvaror och recept, men inte är villiga att lägga ner mer än 14 minuter om dagen på matlagning? Och varför har kebabpizza, köttfärsfyllda tacos och hämt-thai blivit en så självklar del av vår kost? Det är ett par av frågorna som ställs i programmet.Medan Henrik Schyffert och Erik Haag är välbekanta för de flesta tittare är Lotta Lundgren debutant i tv-rutan.Matblogg
Men för många matintresserade är hon en lysande stjärna, hennes humoristiska och initierade matblogg Om jag var din hemmafru har mängder av fans och i höst kommer en kokbok med samma titel.Att jobba med tv - till råga på allt tillsammans med två humorveteraner - har bara varit positivt, tycker hon. Lotta Lundgren är inte särskilt nervös för hur tv-publiken ska ta emot henne.Himla coola
- Vi lever inte på "Hylands hörnas" tid, så uppståndelsen går nog över. Tack och lov för att man bor i en stad som Stockholm där alla är så himla coola hela tiden och aldrig tittar på en."Landet brunsås" är producerat av Karin af Klintberg som gjorde tittarsuccén "Värsta språket". Den gjorde Fredrik Lindström folklig. Har Lotta Lundgren också möjlighet att nå ut i rutan?- Ja, det känns jättelyxigt att hon gör tv nu. Annars är det ganska mycket samma människor som syns i rutan, säger Erik Haag.
Ålder: 38 år.Bor: I Gröndal i Stockholm.Familj: Man och två barn, två och tre år gamla.Yrke: Före detta reklamare. Numera matskribent med egna bloggen Om jag var din hemmafru, programledare i tv.Lottas bästa recept på brunsås: "Jag har inget. Men man kan köpa en liten burk som heter Kolorit i mataffären, den kan man droppa ned i vilken sås som helst så blir den brun. Den produkten tror jag bara finns i Sverige, den består av karamelliserat socker och är totalt smaklös."
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!