Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Risotto med pumpa och örter

Tärnad pumpa och storkornigt italienskt avorioris ger tillsammans med färska örter, lök, färskriven parmesanost och grönsaksbuljong en utsökt mild och god risotto. Perfekt sätt att ta hand om småbitarna av pumpa som blir över när man skurit ut sin otäcka gubbe att ställa i trädgården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto:

Stockholm (TT Spektra)2007-11-02 00:05
Risotto är italiensk mat när den är som bäst. Mild, krämig och smakfullt salt av parmesanost och grönsaksbuljong. Tänk bara på att risotto kräver passning. Vätskan, i det här fallet grönsaksbuljong från fond eller tärning, måste ges tid att sugas upp av riset i omgångar. Avsluta med ost och ett par varv med svartpepparkvarnen.
4 personer3 dl avorioris3 dl pumpa i små tärningar8 dl grönsaksbuljong från tärning eller fond1 msk olivolja1/2 finhackad rödlök1/2 röd lök i klyftor4 msk färskriven parmesanost1 msk finhackad färsk timjansvartpeppar1. Finhacka pumpaköttet. Ta inte med skal eller kärnor. Finhacka en halv rödlök. Koka upp grönsaksbuljongen.2. Fräs ris, hackad pumpa och lök med olivolja i kastrull. Sänk värmen. Tillsätt några matskedar av den heta grönsaksbuljongen under omrörning. När vätskan sugits upp av riset tillsätts lite mer. Fortsätt så i omgångar till dess all vätska har sugits upp av riset.3. Tillsätt riven parmesanost och finhackad färsk timjan. Låt risotton sätta sig, det vill säga bli lite fast i konsistensen. Krydda med lite svartpeppar. Ost och grönsaksbuljong ger i allmänhet sälta så det räcker.4. Lägg upp risotton på tallrikar och garnera med rödlök i klyftor och färska örter på toppen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!