Lättlagat vegetariskt

Färdig tomatpassata, grillade championjoner, pasta och en kruka örtkryddor. Vips har vi plockat ihop en snabb vegetarisk rätt utan att behöva köpa dyr och många gånger trist färdigmat.

Snabba pastan. Pasta, tomatpassata och grillad champinjoner är i praktiken burkmat om än i lite roligare form.

Snabba pastan. Pasta, tomatpassata och grillad champinjoner är i praktiken burkmat om än i lite roligare form.

Foto: Dan Strandqvist

STOCKHOLM (TT SPEKTRA)2008-09-03 10:05

Vardagsmaten får inte ta alltför lång tid att laga. Pasta håller sig inom gränsen för vad man uthärdar och antagligen är det en bidragande orsak till pastans explosionsartade framfart i svenska kök.
Färdig tomatpassata, det vill säga en grovhackad tomatsås, finns i flera varianter. De flesta är påfallande goda och det är inget fel att köpa sig fri en puttrande och stänkande tomatsåskastrull om man kan. En burk med grillad svamp, lök eller paprika, ger den rätta Medelhavssmaken utan att man behöver anstränga sig. Latmat, javisst, men att leva vegetariskt innebär inte med nödvändighet att man alltid har tid att stå vid spisen.

Pasta med grillad svamp och tomatsås
För 2-3 personer
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 burk tomatpassata
1 burk grillade champinjoner
1 kruka färsk mejram (eller annan örtkrydda)
pasta

1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs hacket med olivolja i kastrull. Slå på tomatpassatan och sänk värmen. Låt allt sjuda någon minut. Smaksätt med färska örter, gärna mejram, timjan basilika eller oregano samt salt och svartpeppar. Lägg i den grillade svampen som inte bör koka med för då förlorar man den goda smaken av grillat.
2. Koka pasta och fördela i portionsskålar eller på djupa tallrikar. Toppa med tomatpassata och svamp. Garnera med salladsblad och färska örter.

Snabba pastan. Pasta, tomatpassata och grillad champinjoner är i praktiken burkmat om än i lite roligare form.
Snabba pastan. Pasta, tomatpassata och grillad champinjoner är i praktiken burkmat om än i lite roligare form.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!