Låt köttfärsen fara och flyga
Ta med den utmärkta svenska köttfärsen på en resa till helt nya miljöer. Låt lammfärsen dimpa ner i ett ångande indiskt kök och förvandlas till härligt doftande köttbullar. Eller ge nötfärsen en thailändsk kryddning innan den formas till avlånga köttbullar som rullas i sesamfrön.
Spännande kryddor, cashewnötter och en bit indiskt bröd ger begreppet köttbullar en helt ny innebörd. Foto: Dan Strandqvist
Foto: Dan Strandqvist
Köttfärs har den fördelen att man kan unna sig lyxen att experimentera utan att det slutar med tom hushållskassa. När man hittat sin kryddning är det bara att memorera och sedan är maten till nästa fest med vänner och bekanta klar, åtminstone i tanken. Att bjuda köttfärs till fest är absolut rätt förutsatt att alla kring bordet äter kött. Det var förr, om ens då, som man måste duka fram dyra köttbitar och andra märkvärdigheter så fort det kom folk. Ofta började det med massor av oro som förbyttes i besvikelse när alla dyra ingredienser inte smakade som man tänkt sig. Med köttfärs kan du träna i smyg på familjen och sedan överraska med färsrätter från alla världens hörn när det är fest.