Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Heta burgare från grillen

Hamburgare kan aldrig bli fel på en grill. Med egna burgare och hemlagad barbecue är hamburgarna mer festmat än snabbmat.

Favorit. Grillad hamburgare med kryddig barbecueröra blir snabbt hela familjens favorit.

Favorit. Grillad hamburgare med kryddig barbecueröra blir snabbt hela familjens favorit.

Foto: Dan Strandqvist

STOCKHOLM (TT SPEKTRA)2008-05-15 11:27

Kallrörd barbecuesås kan göras flera dagar i förväg och vinner bara i smak om den får stå och dra ett par dagar i kylskåp. Såsen passar till allt grillat, även som dressing i hamburgare eller som marinad för kött om den silas och tunnas med lite mer rapsolja.

Grillade hamburgare med barbecueröra
4 personer
Till hamburgarna:
4 personer
400 g nötfärs
200 g mager fläskfärs
3 msk vetemjöl
1 msk lökpulver
1-2 msk hickorykryddad grillmarinad
salt och vitpeppar
Till barbecueröran:
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl tomatbaserad chilisås
1 msk worcestershiresås
1 msk fransk matlagningssenap
1 msk vinäger
1 tsk torkad, hackad chili
salt
2-3 msk kallt vatten


Till servering:
hamburgerbröd
blandade grönsaker och lökar

1. Hacka paprikorna i knappt centimeterstora bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda paprika och lök med pressad vitlök, en eller två efter smak, i en bunke.
2. Tillsätt tomatbaserad chilisås, worcestershiresås, matlagningssenap och vinäger. Blanda ordentligt och avsluta med hackad chili. Låt såsen dra en halvtimme innan den justeras i konsistensen med vatten och smakas av med salt.
3. Blanda nöt- och fläskfärs med lökpulver och hickorykryddad grillmarinad i en skål. Tillsätt vetemjölet som gör färsen fast. Salta och peppra. Forma åtta runda bollar som trycks ut till centimetertjocka hamburgare.
4. Grilla hamburgarna över fin glöd. Ett par minuter per sida brukar vara lagom. Rosta bröden hastigt på grillen och lägg ihop hamburgarna med sallad, lök och barbecueröra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!