Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grön grill och pasta

Grillade grönsaker och pasta är en härlig kombination. Varva gärna med en bit quorn som smakmässigt förenar sig med allt det gröna.

Foto:

STOCKHOLM (TT SPEKTRA)2008-06-10 11:27

Grillade grönsaker passar alltid, antingen de bjuds i helt vegetarisk miljö eller som tillbehör till kött eller fisk. Undvik att överkrydda grönsakerna med en massa starka marinader utan låt deras egna smaker framträda genom mild kryddning med salt och olivolja. Här fuskar vi med en färdig, välkryddad tomatsås som ger lagom hetta till såväl grönsaker som pasta.

Pasta med grillade grönsaker
4 personer
500 g färsk/300 g torkad pasta
4 bitar quornfilé
1 zucchini
1 aubergine
flingsalt
olivolja
kryddig tomatsås, gärna färdig
timjan eller annan örtkrydda

1. Skiva zucchini och aubergine på längden. Pensla grönsaksskivorna och quornfiléerna med olivolja och strö över flingsalt.
2. Värm tomatsåsen. Koka pastan och låt den rinna av i durkslag.
3. Grilla grönsaker och quorn över fin glöd eller het gas. Strö över hackad timjan i sista stund. Lägg upp pastan och toppa med tomatsås och grillade grönsaker och quorn. Garnera med timjan och gärna blandade salladsblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!