Tanken med receptet är att enkelt ge köttet mer smak. Fyllningen med brieost och hackad rosmarin kommer in i bilden efter halva tillagningen vilket gör att osten inte hinner smälta bort som ofta är fallet vid ostfyllning. Tillbehören är enklast tänkbara, en rödvinssås som kan köpas färdig eller kokas på egen spis samt potatisklyftor med grillade grönsaker som finns i flera varianter i affärens fryssortiment.
Baconlindad fläskfilé med ost- och örtfyllning
För 4 personer
600 g fläskfilé fördelat på 8 bitar
100 g brieost
2 msk hackad färsk rosmarin
4 skivor bacon
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 1/2 tsk konc. kalvfond
majsstärkelse
sojakulör
Att äta till:
1 påse potatisklyftor och grillade grönsaker (köps fryst)
1 påse blandad sallad
1. Putsa och skär fläskfilén i 8 lika stora bitar. Banka ut köttbitarna lätt och stek dem ett par minuter per sida, alltså inte helt färdiga, i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
2. Koka upp vatten, vin och kalvfond. Red ytterst varsamt med majsstärkelse löst i några matskedar vatten. Sjud såsen 5 minuter. Färga lätt med sojakulör och smaka av med salt och peppar.
3. Skär brieosten i 3-4 millimeter tjocka skivor. Fördela dem på fyra av köttbitarna. Täck med hackad rosmarin och lägg på de kvarvarande köttbitarna. Linda med bacon och stek "paketen" först någon minut per sida i stekpannan och sedan 5 minuter i 175 graders ugn. Servera med ugnsstekt potatis, grönsaksblandning och ett potpurri av olika salladsblad.