Jag är inte vegetarian men om valet var bara kött och fisk eller enbart grönsaker skulle jag välja det gröna alternativet. Utan grönsaker blir allt matskapande trist och färglöst. Eftersom vi äter minst lika mycket med ögonen är en färgsprakande måltid alltid godare än den som saknar färg.
Pensla med olja
Samla ihop de grönsaker du gillar och lägg dem på grillen. Inga märkvärdigheter alls, utan skär i bitar, pensla med olja och grilla. Vill man ha någon form av smaksättning kommer den bäst till sin rätt om man penslar de redan grillade grönsakerna med exempelvis söt glace eller kryddig grillsås. Här väljer vi en citronfrisk hummus som klickas över tillsammans med massor av persilja. Gott, sommarlätt och fräscht. Den som vill kan komplettera med en grillad köttbit, men det är absolut inte nödvändigt.
Lägg på fat
Sommarens sallader kan ta sig många uttryck. Färgstarka kombinationer är alltid vinnare och bäst blir det alltid om salladen byggs upp kring många olika sorters blad. Här lägger vi upp salladen på fat av den enkla anledningen att sallad och sommarvärme gärna gör att bladen längst ned blir mjuka, sladdriga och trista. Ett tunt lager sallad gör att råvarorna håller sig fräscha hela vägen fram till tallrik. Här toppar vi vår sallad med hårdkokta ägghalvor, fetaost och frasigt stekta krutonger.
Riktig mozzarella
Till sist, bästa pizzan bakar du alltid själv. Vad som läggs på styrs i huvudsak av vad man tycker om. En kryddig tomatsås, riktig mozzarella med spänstiga grönsaker på toppen är alltid uppskattat. Sedan kan man komplettera med några skivor italiensk salami och färska basilikablad när pizzan väl kommer ur ugnen.