Quorn är en bra proteinkälla för alla med vegetariskt kosthåll. Fördelen med quorn är att det ofta uppskattas av fler än vegetarianer, eller i klartext, man slipper laga två rätter när det är olika matvanor kring samma bord.
Färsk ananas och quorn går bra ihop och kompletterar man med champinjoner, äpple, lök och curry blir det en spännande mix som kan serveras i portionsskålar eller ännu hellre i skalhalvor av ananas. Förr var det brukligt med stuvningar i ananasskal, men stuvning är inget man direkt längtar efter i vårsolen så här håller vi oss till en lättare variant serverad med blandad sallad och rostade pinjenötter.
Quornfyllda ananashalvor
4 personer
2 ananasfrukter
300 g quorn
100 g färska champinjoner
2 syrliga äpplen
1 gul lök
olivolja
1 tsk curry
salt och peppar
4 msk grädde
1 msk rostade pinjenötter
Till servering:
blandad sallad
ev. ris
1. Dela ananasfrukterna på längden. Skär loss den hårda mittdelen i frukten och lossa därefter det smakliga fruktköttet utan att skära hål på skalet. Ananasköttet delas i bitar.
2. Skär quorn i mindre bitar (eller köp quorn i bitar redan från början). Skiva champinjonerna, hacka löken och ta bort kärnhus och fästen från äpplena innan de skärs ner i bitar.
3. Stek quorn, svamp, lök, och äpple i olja. Tillsätt ananasbitar, curry, salt och peppar. Ringla över grädde och vänd runt i pannan. Fördela blandningen i skalhalvorna. strö över pinjenötter och servera med blandad sallad och eventuellt ris.