Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Boken som fixar fredagskvällen

Att fixa till en riktigt god middag är ingen konst om man har en bra kokbok. Då är drycken svårare att välja. Vad som passar till vad nämns ju sällan i kokböckerna. Men det finns undantag. Sune Liljevall tipsar om en solklar favorit, som tar ett helhetsgrepp om fredagsmiddagen

Stockholm (TT Spektra)2010-08-28 03:00
.Det finns oändligt många matböcker som inte har några som helst förslag på dryck till de olika maträtterna. Och det finns massor av vinböcker om druvor, distrikt och smaker som aldrig berör vilken mat som vinerna passar bäst till.På senare år har det lyckligtvis kommit ett antal böcker som tar ett helhetsgrepp på mat och vin. För det är ju till mat som de flesta viner allra bäst kommer till sin rätt, även om lådvinsrevolutionen har gjort att många också använder vin som drink och sällskapsdryck utan vidare tilltugg.En som på ett föredömligt sätt tagit ett helhetsgrepp på kombinationen vin och mat är Håkan Larsson i sin nya bok Fredag kväll med mat och vin (Bonnier fakta). En lättillgänglig och layoutmässigt verkligt snygg och användbar bok med konkreta tips.Extra gott
Boken är indelad i månader med läckra recept som delvis anpassats till årstidens råvaror. Och till varje rätt ges inte bara ett allmänt vinförslag, utan ett namngivet vin från Systemets ordinarie sortiment med varunummer och allt.Idén med boken är att maten ska vara lite "lyxig" men med råvaror som finns i vanliga affärer och med viner som finns i de flesta systembutiker. Och maten ska inte ta mer än en halvtimme att laga. Vilket ju är perfekt när man efter jobbet vill fira med lite extra gott när helgen ligger framför en, men inte har så mycket tid och ork efter arbetsveckan.Klassisk musik
Kul är också att författaren - som är välmeriterad som få, efter många år som vinprovare och redaktör för Allt om Mat och på senare år för Allt om Vin - även ger förslag på musik och böcker som han tycker man inte bör missa. Det rör sig om allt från klassisk musik till rock, från deckare till nobelprislitteratur.Helt klart en bok jag varmt kan rekommendera.
Recept ur boken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!