Ärligt talat, det känns skönt att det är vanliga vardagar igen. Vardagsrutinerna tar över och allt faller på plats efter några halvgalna helgdagar där man äter frukost till lunch och middag mitt i natten. Med vanliga dagar kommer även den helt vanliga husmanskosten tillbaka på bordet.
Bästa knepet
Omelett är ett sätt att förenkla det för sig. Snabbare mat får man leta efter och kompletterad med bitar av blandade grönsaker, lite ost och några skivor bacon får man ihop en hel måltid. Tänk bara på att omelett i panna blir bäst om man inte gör den för stor. Upp till fyra ägg går bra, men ska man göra omelett för hela familjen eller för fyra personer bör man dela upp den i två omgångar om man inte har en väldigt stor stekpanna. Bästa knepet för att få en fin omelett är att hetta upp pannan först. Tillsätt ytterst sparsamt med fett och sedan i med de uppvispade äggen som nästan chockas av hettan.
Galet gott
Redan efter några sekunder har de börjat stelna och sedan får de grädda klart utan att man är där och rör. Vänd omeletten med hjälp av ett stort lock alternativt sätt in pannan i het ugn.
Andra bra januaritips är att koka fisk. Det går snudd på lika fort det. Och till sist, ta hand om julnötterna och blanda din egen müsli. Galet gott och så kommer nötterna till glädje en andra gång.