Träningsdojjor och basketbollar ut. Fina flaskor och dyrbara droppar in.
I helgen visar över 40 utställare upp det bästa de har i form av öl, whisky och smarriga tillbehör i som ostar, lakrits och cigarrer.
En populär monter var den svenska whiskyproducenten Box destilleri som gör sin kraftiga single malt med vatten från Ångermanälven.
Grundaren Thomas Larsson hade fullt upp att servera smakprov från såväl experimenthyllan som standardsortimentet som nu finns tillgängligt på Systembolaget.
– Bara positiv respons hittills, säger Thomas som far land och rike runt för att jobba för sitt livsverk.
Robban Johansson från Norrköping valde att provsmaka en specialsort, inte så rökig och lagrad på sherryfat:
– Mycket god. Lite stark först, men perfekt med ett par droppar vatten i, säger han.
Det lilla ölbryggeriet Brass tacks från Uppsala utgörs av blott tre personer. Bröderna Erik och Anders Sundqvist samt kompisen Erik Briggsta. Tillsammans är de på väg att göra hobbyn till sitt jobb. På mässan kunde man exempelvis provsmaka en mörk stout med kaffe och blåbär i brygden.
– Smakar bäst rumstempererad i ett kupat glas, säger Erik Sundqvist.
Premiär för tillställningen var det på fredagskvällen i Mässhallen och festligheterna pågår även hela lördagen.
Arrangören, krögaren Johan Doverhjelm, tänker sig att det ska bli ett återkommande arrangemang. Publikt sätt ser det i alla fall lovande ut:
– Jag räknar med fyra till fem tusen besökare under de här två dagarna, säger Doverhjelm.