Spottade snus och mordhotade poliser

Mannen minns bara att han halkade utanför en polisbil. Poliserna har vittnat om att 35-åringen blev våldsam och spottade en av dem i ansiktet. Nu döms mannen för flera brott.

15 juni 2019 18:00

Den 35-åriga mannen beskriver festen på juldagen som ganska lugn. Han hade druckit några öl hemma innan han på kvällen begav sig iväg till en fest. Vid 22-tiden hade han sedan tröttnat och skulle därför gå hem.

En polispatrull mötte mannen utomhus och har i förhör berättat att 35-åringen "pekade finger" och skrek "fuck you" åt patrullen. De observerade på håll att mannen vinglade kraftigt samt även ramlade omkull. Poliserna bestämde sig då för att omhänderta 35-åringen.

När 35-åringen förstod att han skulle bli omhändertagen ska han enligt de två poliserna ha blivit mycket våldsam och bland annat sparkat mot dem och hotat med att sparka dem i huvudet tills de dog. Han spottade även efter en av poliserna och spottloskan, som även innehöll lössnus, träffade polisen på sidan av kinden.

35-åringen menar att han ramlade för att det var halt ute och minns inte heller att han var våldsam mot poliserna. Han har på grund av minnesluckorna från alkoholberusningen varken kunnat erkänna eller förneka.

Då tingsrätten tycker att de båda polisernas berättelser är samstämmiga och trovärdiga anser de åtalet styrkt och 35-åringen döms därför för våldsamt motstånd, förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Poliserna tilldöms dock inte något skadestånd då poliser har "större mental beredskap än andra att utsättas för våld och hot om våld" och att det då krävs grövre kräkningar. Straffpåföljden blir skyddstillsyn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa