Hittills är drygt 50 personer anmälda till tävlingen, men arrangörerna ser gärna fler.
– Det är bara att hoppa på!, säger Björn Ericson i Wordfeudförbundet som är med och arrangerar tävlingarna i helgen.
Under lördagen blir det sju matcher och på söndagen spelas fem. Alla får spela lika många matcher, det är således ingen utslagning. De som vinner sina matcher för möta varandra och de som förlorar möter andra som förlorar.
– Det är för att man ska få möta spelare som är på ungefär samma nivå, förklarar Björn Ericson.
På söndagen står det klart vem den bästa Wordfeudspelaren i Sverige är.
Wordfeud är en variant av det vi på svenska känner som "Alfapet" – engelskans "Scrabble". Här gäller att vara duktig på att bilda ord på upp till åtta bokstäver, men även att vara strategisk och göra drag som gynnar en själv och missgynnar motståndaren.
– Orden är en del, kan du fler än motståndaren är det såklart en fördel. Men sen ska man även kunna spela strategiskt och se hur jag kan lägga för att få så många poäng som möjligt och inte motståndaren, säger Björn Ericson.
Själv är han trefaldig svensk mästare i Scrabble. Nu är det mest bara Wordfeud som gäller och det finns vissa skillnader mellan de två spelen:
– Planen ser lite annorlunda ut i Wordfeud och det finns bonusrutor på andra ställen än i Scrabble. I Wordfeud kan det vara farligare med "öppna lägen", det vill säga när man lägger något som motståndaren sedan kan använda för att få många poäng, säger Björn Ericson och förklarar att bonusrutorna ligger tätare i Wordfeud, vilket gör att även om en spelare kan göra en rullning, det vill säga lägga ut alla bokstäver i ett ord, och få bonuspoäng för det, så skulle motståndaren kunna använda bonusrutorna och få ännu fler poäng.
När Björn Ericson var riktigt aktiv Scrabbelspelare pluggade han in 90 procent av alla ord med upp till åtta bokstäver i Svenska Akademiens ordlista (Saol), bland annat på bussen, medan andra läste en bok eller tidningen. Medan man i Scrabble kan bli synad för ord man lägger ut, kan man i Wordfeud i stort sett testa ord hur många gånger som helst; det enda som händer är att tiden går. I tävlingen i helgen har varje deltagare 30 minuter på sig under en match, något som klockas med en schakklocka.
Tjusningen med "korsordsspel" är många, menar Björn Ericson:
– Ingen match är den andra lik, det är alltid något nytt. Du kan vänta 10 000 matcher på att få lägga ut det där härliga ordet du kan!
Vad är ett härligt ord, då?
– Knölnate. Smörpass. Jag gillar visst ord med ö i. Det är kanske för att jag heter Björn, säger han och skrattar.