On the Air är i hetluften igen - efter sex tysta år

Efter ett uppehåll på sex år är det dags för comeback. Musikbandet On the Air har startat upp igen. - Målet är att få så många spelningar som möjligt, säger bandmedlemmarna. Musikbandet On the Air har startat upp igen efter ett sex år långt uppehåll. I bandet ingår Jörgen "Burken" Hagelberg, Mikael Wincent, Martino Borén och Roger Persson.

Musikbandet On the Air har startat upp igen efter ett sex år långt uppehåll. I bandet ingår Jörgen "Burken" Hagelberg, Mikael Wincent, Martino Borén och Roger Persson.

Musikbandet On the Air har startat upp igen efter ett sex år långt uppehåll. I bandet ingår Jörgen "Burken" Hagelberg, Mikael Wincent, Martino Borén och Roger Persson.

Foto:

SONSTORP2007-04-10 06:00
Finspångsbandet On the Air startade upp 1994, men lade ner spelandet 2001.
Efter ett sex år långt uppehåll är bandet tillbaka. Roger Persson, gitarrist och körsångare, samt Jörgen "Burken" Hagelberg", sång och kompgitarr, är de två originalmedlemmarna. Resten av bandet består av Mikael Wincent, bas och körsång, samt Martino Borén, trummor och körsång.
- Vi startade upp igen för att vi saknade publiken, att vara ute och spela, säger Roger Persson.
Förra helgen gjorde bandet sin första spelning med sin nya uppsättning vid en dansafton i Hällestad.
On the Air spelar mestadels 50-, 60-, och -70-talsmusik.

Över 30 år
- Från Creedence till Mats Rådberg. Det är country, dansbandsmusik och rock´n roll, säger Jörgen "Burken" Hagelberg.
Han har hållit på med musik i över 30 år precis som basisten Mikael Wincent.
- Jag har spelat i flera olika dansband sedan 1975, säger han.
Mikael är äldst i bandet med sina 46 år och är nästan 30 år äldre än 17-årige ynglingen Martino Borén på trummor.
- Det är det som är så häftigt med musik. Åldern spelar ingen roll, säger Wincent.

Enkel resa
Martino är den ende som inte bor i Finspångstrakten. Han kommer från Horn/Hycklinge i södra Östergötland.
- Det är 15 mil enkel resa för att repa. Men jag har inga att spela med hemma. Jag gillar dansmusik och gammal rock och dessutom funkar vi väldigt bra ihop i det här gänget, säger Martino Borén.
On the Air spelar framförallt covers. Exempelvis Elvis, Jerry Lee Lewis, Thorleifs och Streaplers.
- 70-talsdansbandsmusiken är bra. Det var mera känsla i låtarna och texterna då. Det är många som saknar den musiken, säger Roger Persson.
De träffas och repar en gång i veckan i Mikael Wincents garage i Sonstorp. Då blir det musik för hela slanten i fem-sex timmar per gång.

Två gånger
- Helst skulle vi vilja repa två gånger i veckan. Men det funkar inte när jag bor så långt bort. Men vi försöker ordna en replokal i Linköping så att alla får lika långt att åka, säger Martino Borén.
Bandet hoppas på att få runt två spelningar i månaden framöver.
- Det roligaste är när man får till en bra låt så att den sitter så att allt funkar. Det är en skön känsla och rehabilitering för själen, säger Mikael Wincent.
Samtliga påpekar att det är en fin gemenskap i bandet.
- Det här är det roligaste jag gjort. Det är bättre än förra sejouren. Nu är alla mer öppna för diskussion och det är mer sammanhållning i bandet, konstaterar Roger Persson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om