Talare med rötter i Sörping

Årets 1 maj-talare i Söderköping heter Anders Lönn från utbildningsdepartementet. Det passar extra bra eftersom han vuxit upp i staden.

1 april 2015 15:56

Det är ungefär en månad kvar till 1 maj och nu står det klart vem som kommer till Söderköping för att hålla det traditionsenliga 1 maj-talet i Brunnsparken.

– Det kommer att bli Anders Lönn, statssekreterare på utbildningsdepartementet som ska hålla årets 1:a majtal, berättar Mattias Ravander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Anledningarna till att man valt Anders Lönn är flera.

– Dels har vi ett nationellt utbildningstema i år då Socialdemokraterna över hela landet väljer att fokusera på detta ämne. Då passar det ju bra att Anders Lönn som är statssekreterare till Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning kommer hit. Men dessutom så är Anders Lönn också uppvuxen här i Söderköping, upplyser Mattias Ravander.

Anders Lönn är född 1968 och är nu bosatt i Stockholm. Han har en mängd politiska uppdrag bakom sig, framförallt i Stockholms läns landsting. Närmast kommer han från uppdraget som generalsekreterare för Mälardalsrådet och utnämndes till statssekreterare på utbildningsdepartementet den 9 oktober 2014.

Mattias Ravander tycker att det blir spännande att lyssna på Anders Lönn:

– Vi är väldigt glada att få hit honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors