Det står marschaller utställda som lyser upp stegen mot dörren till Inspirera Omsorgs lokaler på Gamla Skolgatan på onsdagen. Här är det öppet hus och besökare börjar strömma till för att ta chansen att prata med de anställda och ta en fika med tilltugg.

– Det är roligt att se både bekanta ansikten och en del nya, säger vd:n Anna Hjort som tillsammans med Lotta Forsberg är delägare i företaget.

Inspirera Omsorg vilar sin verksamhet på tre ben: hemtjänst, personlig assistans och lokalvård.

Artikelbild

– Som företag har vi funnits med alla tre verksamheter sedan årsskiftet, det var då LOV infördes inom hemtjänsten, berättar Anna Hjort som tillägger att man har 25-30 anställda i dagsläget.

Ni har alltså snart varit igång i ett år, hur har samarbetet fungerat med kommunen?

– Det har varit positivt. Visst har det uppstått en och annan situation som varken vi eller kommunen tänkt på från början men det har vi löst, säger Anna Hjort:

– Jag tycker att vi haft en bra dialog med allt från sjuksköterskor till administrativ personal.

Man har alltså sina lokaler på Gamla Skolgatan men täcker ett större område än bara Söderköpings stad.

– Vi har verksamhet i hela kommunen, från S:t Anna till Östra Ryd, säger Anna Hjort som flyttade till Söderköping på 1970-talet:

– Jag jobbade som lärare på Bergaskolan och Lotta Forsberg är också härifrån. Den lokala förankringen ser vi som en av våra styrkor, dessutom är nog majoriteten av vår personal boende i kommunen.

Huset där de har sina lokaler är från början ett bostadshus vilket bidrar till en hemlik och varm känsla.

– Den familjära känslan är något vi bygger vår verksamhet kring, påpekar Anna Hjort och pekar uppför trappan:

– På övervåningen har hemtjänsten sina lokaler, på bottenvåningen har vi gemensamma utrymmen, kök, kontor och så duschar och omklädningsmöjligheter för personalen förstås, avslutar Anna Hjort innan hon sätter sig och fikar med några av besökarna.