Nu ställer blandArt ut

Nu är det dags för blandArts sommarutställning igen – på lördag håller konstgruppen vernissage i Galleri Rådhuset i Söderköping.

14 juni 2019 14:00

Det pågår ett intensivt arbete när Folkbladet tittar in i Galleri Rådhuset på torsdagsförmiddagen. Här finns Ulla Nerman och Kerstin Danielsson från konst- och konsthantverksgruppen blandArt för att hänga inför lördagens vernissage. BlandArt består i dag av åtta konstnärer varav bildkonstnären Ola Niklasson är ny för i år. Under sommaren kommer också Anette Berglund att ställa ut som gästutställare.

Ulla Nerman sysslar med skulptur och håller just på med att packa upp sina alster ur kartonger.

– Jag har börjat göra skulpturer i virkat snöre, nu när jag packar upp tycker jag nästan att de minner om Döderhultar'n, säger Ulla Nerman och ställer fram några av sina figurer, det krävs fortfarande lite tankearbete hur de ska stå i lokalen.

I ett annat rum plockar Kerstin Danielsson sina textilalster: också hon har bland annat skulpturer i textil men i en helt annan stil.

– Min inspiration kommer ofta av låttitlar: de här heter "It takes two to tango" och "Have you met miss Jones", berättar Kerstin Danielsson som tillägger att hon också har brodyrtavlor och en trasmatta med på utställningen.

Som vanligt är alla utställda föremål till salu och utställningen kommer att hänga fram till den 25 augusti.

– Vi har öppet i tio veckor och kommer att vakta varsin vecka; den som gör det kommer också att under den tiden ställa ut i lilla galleriet förutom den ordinarie utställningen, berättar Kerstin Danielsson.

Utställningen invigs klockan 12 på lördag av Therése Eklöf, chef för Näringsliv & turism. Övriga medlemmar i blandArt är Anders Fredin, Lars Malm, Lena Neander, Kåge Olsson samt Ohla Söderlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa