Matlagningen mot nya höjder

11 maj 2017 10:00

Den nya däremot, kan minsann utföra stordåd - hantera många saker samtidigt och både komprimera och separera materialet. Jag har länge motsatt mig det hela, endast om inkvartering var ordnad tänkte jag släppa in en ny. Jag hade ingen lust att byta, den gamla visste ju sin plats liksom.

Förra veckan kom han hem, glad som ett barn på julafton, och presenterade nyförvärvet. Trots att utseendet inte var precis som han hade hoppats, man kan ju inte få allt, var han så nöjd ändå. Men åh, så händig den är och vad många uppgifter som kan utföras. Man blir ju stum av beundran. Nu skulle här experimenteras. Assistenten hjälpte villigt till och skötte sig alldeles förträffligt de första dagarna. Resultaten blev fantastiska och allt gick som smort. Men sedan hände nåt. Materialet blev tydligen alldeles för hårdsmält och den gav upp direkt. Jaha, typiskt! Mitt under korvtillverkningen också.

Om ni inte redan gissat det pratar vi om en hushållsassistent här och inget annat. Och som sagt, en ny fick endast införskaffas om den hade nånstans att ställas undan på i köket, vars bänkar redan är belamrade med kaffebryggare, bubbelvattenapparat med mera. Men uppfinningsrikedomen var stor och plats skapades. Sen gick den som sagt sönder. Jag tyckte lite synd om honom faktiskt. Några dagar senare var dock en ny på plats, i rätt färg den här gången också. Allt är plötsligt så otroligt smidigt och matlagningskonsten har tagits till nya höjder.

Nuförtiden är det min man som står för maten, jag har tröttnat och har ingen fantasi längre. Efter en diskussion erbjöd han sig att ta över, om jag fixar sallad, som är ett nödvändigt ont enligt honom, och städar efteråt. Jag antog erbjudandet direkt och är numer ganska bortskämd, som sagt då med både hemmald köttfärs och egentillverkad korv. Om han ska vara borta en kväll frågar han oroligt om jag klarar mig, eller så har han sett till att det finns rester jag kan äta. Håhå jaja, det är ju rart, men jag har ju faktiskt lagat mat större delen av mitt liv och jag har ju inte plötsligt glömt allt, jag tycker bara inte att det är så roligt. Men det är klart, med en så fantastisk assistent går allt som en dans. Tänk om jag hade förstått det för länge sen! Men jag tycker nog att det är undertecknad som är vinnaren här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Lundholm Pålsson