Hoppar av C-uppdrag

Annelie Sjöberg har nu avsagt sig alla politiska uppdrag för Centerpartiet i Söderköping. Detta eftersom hon bestämt sig för att tala under lördagens "Folkets demonstration".

15 mars 2016 11:00

Det var den 30 januari som det hölls en demonstration kallad "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i Stockholm. På denna talade Annelie Sjöberg, fritidspolitiker för Centerpartiet i Söderköping (dåvarande ersättare i servicenämnden) och efteråt fick hon kritik från olika håll eftersom det på plats fanns personer från vitmakt-miljön, detta enligt bland andra organisationen Expo.

I februari blev det sedan klart att Annelie Sjöberg efter en överenskommelse med Söderköpings kommun slutade sitt arbete som svensk- och franskalärare på Nyströmska skolan.

Nu har Annelie Sjöberg också hoppat av sina politiska uppdrag i Söderköping, detta eftersom hon beslutat sig för att tala på den kommande "Folkets demonstration" som äger rum på lördag på Norrmalmstorg.

– Det är inga konstigheter, jag förstår ju att det som aktiv politiker är svårt att framträda i offentliga sammanhang som kan missförstås. Därför tog jag kontakt med partiet och berättade att jag tänker tala på lördag. Vi kom överens om att det bästa är att jag hoppar av mina uppdrag och jag vill också bespara dem att bli nerringda av media, säger Annelie Sjöberg som nu alltså talar som privatperson på lördag.

Hon kommer att tala om det ämne som hon har störst erfarenhet av, nämligen skolan.

– Jag anser det vara den viktigaste frågan alla kategorier: utbildningspolitiken och hur man ska få till stånd en likvärdig utbildning för alla i hela landet och då menar jag även för nyanlända. Jag kommer inte att prata om något som inte Centerpartiet som parti kan ställa upp på, säger Annelie Sjöberg som betonar att hon brinner för detta och egentligen hade velat sitta i utbildningsnämnden, detta var dock svårt medan hon jobbade på Nyströmska skolan.

Har "Folkets demonstration" vidtagit några åtgärder för att undvika högerextrema i leden på lördag?

– Ja, man står i daglig kontakt med polisen för att undvika sådana grupperingar och för att göra demonstrationen så säker som möjligt. Nordisk ungdom har tydligen sagt att de ska komma och så har vi motdemonstranterna "Allt åt alla" så jag hoppas verkligen att polisen kan hålla dem åtskilda om det blir så, säger Annelie Sjöberg.

Är du fortfarande med i Centerpartiet?

– Ja, jag är Centerpartist och fortfarande medlem. Jag kan tänka mig att ta förtroendeuppdrag igen om allt det här bara lugnar ner sig lite.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors