Frukostmöte för företagare

Från 17 september satsar Coffice i Söderköping på företagsfrukost varje tisdagmorgon. Tanken är att företagare i Söderköping ska kunna dela erfarenheter med varandra.

24 augusti 2019 18:00

CoOperate Coffice intill Hagatorget i Söderköping firade ett år i januari och har sedan starten fungerat som en mötesplats för näringslivet i staden samt anordnat workshops och utbildningar bland mycket annat.

Nu kommer man att dra igång den nya satsningen "Wake Up Tuesdays". Det handlar om företagsfrukostar på tisdagar mellan 07:30 till 9:00 som kommer att äga rum i Coffice-lokalerna.

– Tanken är att skapa medvetenhet hos våra företagarna att varje tisdagsmorgon kan man träffa andra företagare och kunna dela erfarenheter med andra och så, berättar Ann-Louise Kroon, projektledare för Coffice som tillägger att det i dagsläget är ett 40-tal företag som samarbetar inom denna mötesplats.

– Vi startar den 17 september och kör fram till den 26 november.

Vid det första tillfället kommer man att ha ett speciellt tema som lite anknyter till de tomma butiksytor som nu finns i centrum.

– Det blir en trendspaning den 17 september och vi hoppas ju att det kommer företag som kanske känner av trender: vilka är dom nya branscherna? Vilka är de nya företagen som kan växa?, säger Ann-Louise Kroon.

– Vi måste tro att det finns nya idéer, nya företag som kan fylla eventuella tomma lokaler, vi tror också att vissa lokaler inte är ändamålsenliga utan man måste hitta nya etableringar, ny mark.

CoOperate Coffice stöttas av Söderköpings kommun och Region Östergötland. Man står också bakom tre nätverk i dagsläget: Fastighetsägarnätverket, Bygg- och anläggningsnätverket samt Win-biz – ett affärsnätverk för företagsamma kvinnor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa