Flitigt använt rehabmaterial

På onsdagen skedde ännu en överlämning av rehabutrustning till Ramunderskolan som ett led i Lions Söderköpings ungdomsprojekt.

2 december 2015 14:13

Det är onsdag vid Sporthallen Vikingen och dags för ännu en leverans av rehabutrustning inom ramen för Lions ungdomsprojekt som nu går in på andra året. Det handlar alltså om ett femårigt projekt som Lions i Söderköping drog igång 2014 tillsammans med sponsorn Elektromontage för att bidra till att elever i Söderköpings kommun får tillgång till både frilufts- och rehabutrustning.

På plats finns, förutom Roberth Karlsson, vd på företaget Elektromontage, Pär Johansson och Bengt Estling från Lions, Patrick Bartle, idrottslärare från Nyströmska skolan samt Lars Ivarsson, samordnare från Ramunderskolan. De hjälps åt att baxa in paketen som Intersport levererat men på hallens golv finns också den utrustning man redan fått.

Två tjejer är i full gång med att cykla på de två spinningcyklar som sedan tidigare finns i Ramunderskolans depå.

– Vi brukar använda den här utrustningen för uppvärmning, berättar Melina Karlsson som går i 8F på Ramunderskolan när hon gått av cykeln och istället ska kasta pilatesboll till klasskompisen Lina Malmqvist stående på en balansbräda (ser vanskligt ut tycker Folkbladets utsända).

Den här utrustningen är flitigt använd av eleverna.

– Sedan vi började med det här för ett år sedan har rehabutrustningen använts 3600 gånger, berättar Lars Ivarsson:

– Snittet är att två elever per klass och lektionstillfälle använt någon av utrustningen. Det här ger de som är skadade eller inte kan vara med av andra skäl ändå en möjlighet att vara aktiva på lektionen.

Från Lions sida är man mycket nöjd med hur projektet fungerat det första året.

– Vi tycker att det fått en toppenstart och vi hoppas att det fortsätter lika bra, säger Bengt Esting som är president i Lions Söderköping och tillägger att när man jobbat upp det här ser man gärna att fler sponsorer kan gå in i projektet.

Den här dagen ska två nya spinningcyklar in i Ramunderdepån tillsammans med ett tiotal styrkegummiband. Patrick Bartle ska ta med sig ett par skidor, pjäxor och flytväst upp till Nyströmska där alltså friluftsutrustningen är lokaliserad.

– Vi har ett 20-tal skidor och pjäxor från storlek 37 till 46 så nu har vi möjlighet att åka skidor med klasserna, säger Patrick Bartle.

Projektet sponsras av Elektromontage med 20 000 kronor per år i fem år.

– Vi hoppas ju på att projektet kan fortsätta även efter 2019, säger Bengt Estling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors