Kultur och konst i skön blandning under en dag

Lördagen den 22 maj. Det datumet kan den kulturintresserade anteckna i sin kalender för då äger årets Storåfestival rum. Och när dagen blir till kväll vidtar "Kultur i skymning" med en konstvandring runt Söderköping.

8 maj 2010 03:00
Nu är programmet för årets Storåfestival spikat. Som vanligt handlar det om artister och grupper med anknytning till Söderköping och många musikstilar finns representerade.

 

- Det är också väldigt varierande åldrar i grupperna, säger Stefan Wållberg från Studiefrämjandet som arrangerar tillsammans med Suarn musik. Vi har bl  a en reunion: 80-talsgruppen Mordor som spelar Black sabbath-inspirerad rock återförenas till Storå. En annan akt är Zebastian Swartz med band, han var förut med i Caveman blues som vann Rockkarusellen för två år sedan.

 

Femton akter
Sammanlagt uppträder femton grupper och artister, förutom de tidigare nämnda: Kung Arthur, Felicia Elvnäs, Oh Snap, A tear for society, Burning Heart, Zau Glück, Råcks, Diving Ducks, Blueshealers, Violent Divine, Bloodlust, Tumbleweed Town samt Noutheim.

 

I år hjälper också en grupp ungdomar till i Storåarrangemanget, det har blivit möjligt genom Ungarrangör-bidraget som kommunen står för.

 

På kvällen vidtar sedan "Kultur i skymning" där man kan ta en konstpromenad genom Söderköpings centrum och titta in hos ett 20-tal konstnärer och konsthantverkare. Det hela utgår från Rådhustorget där man också bjuds på eldshow lite senare på kvällen.

 

Man kan anta att många kulturintresserade i Söderköping håller tummarna för att vädergudarna är välvilligt inställda den 22 maj. Huvudarrangör för Kultur i skymning är konstnärsföreningen blandArt.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors