Storsatsar på glutenfritt bröd
Det glutenfria bageriet Hans & Greta i Söderköping har växt ur sina lokaler. Snart flyttar man till nästan dubbelt så stora ytor i tidigare industrilokaler, i en byggnad bredvid Fixpunkten, där man finns idag.
Packerskan och alltiallon Evelina Karlsson, förbereder glutenbullar inför nedfrysningen.
Foto: Robert Svensson
Glutenintolerans eller celiaki är en sjukdom som orsakar skada på tunntarmens slemhinna. Glutenintolerans ska inte förväxlas med Spannmålsallergi eller det vanligen förekommande uttrycket glutenallergi som är en tidigare benämning på spannmålsallergi.Det handlar om en autoimmun sjukdom där det finns antikroppar mot ett i glutens förekommande glykoprotein. Beroende på vilket sädesslag det handlar om är glykoproteinet antingen gliadin (vete), sekalin (råg) eller hordein (korn). (Från Wikipedia)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!