Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Storsatsar på glutenfritt bröd

Det glutenfria bageriet Hans & Greta i Söderköping har växt ur sina lokaler. Snart flyttar man till nästan dubbelt så stora ytor i tidigare industrilokaler, i en byggnad bredvid Fixpunkten, där man finns idag.

Packerskan och alltiallon Evelina Karlsson, förbereder glutenbullar inför nedfrysningen.

Packerskan och alltiallon Evelina Karlsson, förbereder glutenbullar inför nedfrysningen.

Foto: Robert Svensson

SÖDERKÖPING2013-02-22 03:37

- Jag räknar med att flytten kommer att bli ett lyft för företaget, säger Therése Ekenblom som äger företaget tillsammans med maken Calle Ekenblom. Och han är glutenintolerant, så vi har användning av det här brödet även inom familjen.

Och varför flyttar ni?

- Framförallt för att vi får nästan dubbelt så stora lokaler, från drygt 200 kvadratmeter till över 400. Dessutom får vi lokaler som vi från början anpassar för bageriverksamhet, när det gäller bland annat ventilation och logistiken för brödleveranser.

Handlar det också om en utökning av verksamheten?

- Ja, det siktar jag på, säger Therése Ekenblom. Sedan vi tog över bageriet för fyra år sedan, har omsättningen ökat med cirka 20 procent och nu hoppas vi omsättningen ökar med ytterligare 10 procent första året och 20 procent andra året, tack vare våra större och effektivare lokaler.

Läs mer i fredagstidningen
Glutenintolerans eller celiaki är en sjukdom som orsakar skada på tunntarmens slemhinna. Glutenintolerans ska inte förväxlas med Spannmålsallergi eller det vanligen förekommande uttrycket glutenallergi som är en tidigare benämning på spannmålsallergi.Det handlar om en autoimmun sjukdom där det finns antikroppar mot ett i glutens förekommande glykoprotein. Beroende på vilket sädesslag det handlar om är glykoproteinet antingen gliadin (vete), sekalin (råg) eller hordein (korn). (Från Wikipedia)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om