Söderköpingsborna bjuds in till möte med politiker

Ska kommunen renovera befintliga skolor eller bygga nytt och vad händer med lekplatser och Vikingavallen? Det är några av de frågor som Söderköpingsborna får ta del av i veckan då politikerna bjuder in till öppna möten.

Öppna möten. Tre kvällar i veckan har Söderköpingsborna möjlighet att träffa ledande politiker och ställa frågor.

Öppna möten. Tre kvällar i veckan har Söderköpingsborna möjlighet att träffa ledande politiker och ställa frågor.

Foto: Louise Åsenhiem

Söderköping2017-04-24 14:22

Imorgon kväll kan alla som är intresserade av frågor som gäller barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och servicenämnden träffa ansvariga politiker. Då finns chans att både få svar på vad som är aktuellt för tillfället och få svar på sina frågor.

Mötet inleds med en kort presentation om hur kommunen arbetar med att hjälpa barn och ungdomar så tidigt som möjligt. Sedan kan alla gå till den nämnd eller de nämnder som man vill besöka.

– Vi tyckte det var jättekul att så många besökare kom då första fullmäktigemötet var öppet, så vi hoppas att många kommer nu också, säger Kjell Eriksson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi vill både berätta vad som är på gång men också lyssna på vad människor tycker är viktigt och höra vilka frågor de har.

Enligt ett politisk beslut från i höstas ska alla nämnder ha minst ett öppet möte under 2017 då de träffar allmänheten.

Översiktsplanen och dragen av E22 diskuteras på onsdag kväll då kommunstyrelsen har öppet möte. Detaljplaner och miljöarbete tas upp på torsdag kväll då samhällsbyggnadsnämnden träffar allmänheten.

Skola och utbildning, lekplatser, renhållning och Vikingavallen. Frågor runt detta diskuteras tisdag 25 april, 18-20, då allmänheten kan möta ansvariga politiker i socialnämnden, barn- och ungdomsnämnden och servicenämnden.

Kommunen, översiktsplanen och den nya dragningen av E22. Frågor runt detta diskuteras onsdagen den 26 april, 18-20, då allmänheten kan träffa ansvariga politiker i kommunstyrelsen.

Miljöarbete och detaljplaner. Frågor runt detta diskuteras torsdagen den 27 april, 18-20, då allmänheten kan träffa ansvariga politiker i samhällsbyggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!