– Vi har nu fyra lämpliga kandiater att välja mellan och det känns okej, så vår ambition är att kunna tillsätta en stadsarkitekt inom den närmaste tiden, sägerJohan Cöster, förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Söderköpings kommun.
– Men det viktigaste för oss är att det blir rätt, stadsarkitekten blir en del i ett lagarbete med flera andra, bland annat landskapsarkitekt och arkeologer, det är inget ensamjobb att utveckla en stad, så därför är det viktigt att passa in i teamet, säger Johan Cöster.
– Vi har många utvecklingsprojekt på gång nu.
Bland aktuella ärenden är fördjupad översiktsplan för staden, planprogram för områdena Alboga, trafikplats väst och trafikplats öst.
I rekryteringen påpekades att Söderköpings kommun står inför stora utmaningar när det gäller bostadsutveckling i såväl tätort som gledbygd, samt att den nya vägsträckningen för E22 ger möjligheter till stadsutveckling men också den en utmaning i form av ett högt och omfattande projekttempo.
Dessutom är ju Söderköping en medeltidsstad med riksintressant historia där hänsyn måste tas till kulturskyddade och arkeologiskt intressanta miljöer. I den välbevarade stadskärnan lever delar av medeltiden fortfarande kvar. Dit hör stadens äldsta bostadshus, Kung Johans hus, också kallat Wallbergska huset, vilket är byggt på 1570-talet.