Men även om gästabudet handlar om en återblick till medeltiden i Söderköping, gäller det inte maten som kommer att serveras till besökarna.
Däremot kan man fortfarande få en inblick i medeltida mathållning, via en utställning som just nu pågår på Stinsen. En utställning som Folkbladet tidigare berättat om, men som nu får lite ny aktualitet inför gästabudet.
Det är Monica Stangel Löfvall, intendent på Medeltidscentrum som producerat utställningen som heter "Kök och kök i Söderköpings medeltid".
– Det är några saker som verkligen var annorlunda på den tiden, berättar hon. Man använde knappt något socker eftersom det var för dyrt, utan istället använde man mer honung som sötningsmedel.
– Därmed fick människorna mindre karies än idag, men istället fick man sina tänder nedslitna av grövre mat och stenmjöl, som ofta kom med i mjölet.
En hel del kryddor fanns med i matlagningen även på medeltiden och Monica Stangel Löfvall, har tagit med en stor provkarta på medeltida kryddor i utställningen.
– Många av dem använder vi än idag, som timjan, oregano, kanel, mynta ingefära och anis.
– Men den krydda som användes mest på medeltiden var salt och den konsumtionen var mycket hög. De lär ha använt uppåt 35 gram per dag jämfört med drygt 10 gram idag.
– Vidare vet vi att medeltidsmänniskan åt väldigt mycket mer bröd per dag, jämfört med dagens brödkonsumtion. Och man använde gammal gröt i brödbaket, för att få brödet att kännas fluffigare.
Tilläggas kan att på utställningen är det riktigt bröd och kryddor, som ställs ut, men däremot är köttet och fisken konstgjort.
Utställningen pågår till den 26 augusti.