Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Restauranger satsar grönt

Sex Söderköpingsrestauranger deltar i kampanjen Gröna gaffeln som nu lanseras av Naturskyddsföreningen. Målet är att vi ska äta vegetariskt åtminstone en dag i veckan för att spara miljön.

Foto:

SÖDERKÖPING2010-10-09 03:00
I samband med miljövänliga veckan som avslutas idag, lördag har Naturskyddsföreningen alltså lanserat kampanjen Gröna gaffeln med syftet att minska matens klimatpåverkan. Köttproduktionen bidrar nämligen till växthuseffekten och mycket vore vunnet om fler valde vegetariska alternativ oftare. På Naturskyddsföreningens hemsida hävdas att om alla svenskar åt vegetariskt en dag i veckan skulle det motsvara minskade koldioxidutsläpp från 233 000 bilar under ett år.- Vi vill visa att det kan vara så här enkelt att göra något bra för miljön. Nu hoppas vi att alla miljösmarta där ute hakar på kampanjen, kommenterar projektledaren för kampanjen, Jessica Andréason på Naturskyddsföreningen. Och år 2010 finns väl inget bättre ställe att föra en kampanj än på internet, eller närmare bestämt facebook. På Facebooksidan kan man gå med i "matlöftet" där man förbinder sig att äta vegetariskt en gång i veckan, på sidan finns också bl a en mängd vegetariska recept samt en förteckning på de över 200 restaurangerna runt om i landet som deltar i kampanjen.Kanske blir fler
I Söderköping är förnärvarande sex restauranger anslutna till Gröna gaffeln: Pizzeria Vi & Ni, Braskens krog, Åcaféet, Pizzeria Gezildo, Söderköpings brunn samt Kullens pizzeria. De första diplomen delades ut i torsdags och förhoppningen är att ännu fler restauranger går med.- Det har varit lätt att få restaurangerna i Söderköping att förstå budskapet, säger Elsie Mantefors, talesman för Naturskyddsföreningen Söderköping.- För att få diplomet ska restaurangerna lyfta fram en vegetarisk rätt på menyn och nu hoppas vi att ännu fler hoppar på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!