Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Rena råvaror för att undvika tillsatser

En kundvagn med färgglatt innehåll och rena råvaror istället för hel- eller halvfabrikat. Det är Elisabeth Ingvarssons tips för att på ett enkelt sätt undvika så mycket tillsatser som möjligt.

Sofie och Elisabeth Ingvarsson äter gärna färgglada grönsaker, det är mat med mycket näring i. De märker tydliga skillnader på hur de mår när de äter näringsrik mat, jämfört med till exempel helfabrikat.

Sofie och Elisabeth Ingvarsson äter gärna färgglada grönsaker, det är mat med mycket näring i. De märker tydliga skillnader på hur de mår när de äter näringsrik mat, jämfört med till exempel helfabrikat.

Foto: Titti Olovsson

SÖDERKÖPING2013-11-28 13:16

Enligt kostrådgivaren Elisabeth Ingvarsson kan rena råvaror, såsom frukt, grönsaker, bär, fisk, kyckling, skaldjur och frön ses som ett första steg till att undvika tillsatser i maten. Ett annat sätt kan vara att äta ekologiskt.

– Vi missar ofta varför vi egentligen äter, huvudsyftet är ju att få i sig näring. Energi är en helt annan sak, det kan vi få av godis, säger Elisabeth Ingvarsson.

Elisabet Ingvarsson säger att många hellre köper vitaminer i tablettform, istället för att få i sig dem genom maten. Frukt och grönsaker räcker många gånger för att få i sig dagsbehovet.

– Man kan titta ner i sin matkorg när man handlar och se hur färgglatt det är. Det gäller förstås inte förpackningarnas färger. Men man kan tänka att ju mer färger man bär hem, desto nyttigare mat är det.

Läs mer i torsdagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om