Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ny restaurang och mikrobryggeri vid kanalen

I maj öppnar en amerikansk restaurang och ett mikrobryggeri i den lokal som tidigare inrymde Bondens creperi vid Kanalhamnen. ”Det här är ett fantastiskt projekt. Vi älskar kanalen och hela området”, säger Nick Webster.

Nick Webster och hans fru Angelique startar restaurang och mikrobryggeri vid Kanalhamnen. I knäet: sonen Ewan.

Nick Webster och hans fru Angelique startar restaurang och mikrobryggeri vid Kanalhamnen. I knäet: sonen Ewan.

Foto: Rikard W larsson

Söderköping2017-03-23 14:20

Det är han och hans fru Angelique som under en längre tid fört en dialog med Familjen Westerberg Fastigheter AB om att hitta lämpliga lokaler för sitt koncept. Till slut landade de i att fastighets¬ägaren tar över byggnaden vid kanalen och anpassar lokalen till det nya konceptet. Inriktningen på restaurangen kommer att vara amerikansk västkustmat med grund av närproducerat kvalitetskött.

Var inspirationen kommer ifrån är lätt att förstå då Nick vuxit upp i en krögarfamilj i Los Angeles.

– Jag har alltid jobbat i restaurangbranschen på ett eller annat sätt, i varje del av den. Jag har varit kock, bartender, servitör och chef, säger han.

Hur fick du idén till ett mikrobryggeri?

– Att brygga öl är något jag haft som hobby i många år. Jag bodde i Los Angeles när byggerikulturen lyfte och sen flyttade jag till Seattle och där var det ännu mer av ett fenomen. Jag började brygga med några vänner och tyckte det var kul. Sen jag flyttade till Sverige har jag haft gott om tid under de långa vintrarna att brygga hemma. Med min erfarenhet i köket som kock och som bartender kan det bli riktigt bra. Det är kul att testa nytt och få fram olika typer av öl.

Restaurangen ska heta Lock, hop and barrel, vilket betyder sluss, humle och fat. Vilket är passande med både inriktning och lokalisering. Förhoppningen är att kunna bli ett besöksmål både för Söderköpingsbor och turister.

– Det här är ett fantastiskt projekt, vi älskar kanalen och hela området. Under sommaren kommer det bjudas på livemusik och jag har redan pratat med musiker som ska spela. Förhoppningen är att det ska spelas på uteplatsen, men inget är helt klart. Hur som helst kommer det bli kul! säger Nick.

Annika och Magnus Berge är de som i elva år, fram till förra sommaren, drivit Bondens creperi och även ägt lokalen. Nu önskar de krögarna Websters lycka till.

– Det är ett spännande koncept, som säkert kommer att bli ett bra tillskott i Kanalhamnen och Söderköping, säger de i en kommentar.

Just nu pågår ombyggnad i lokalen och öppning planeras till början av maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!