Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu har Valborg fått egna lokaler i Söderköping

I går var det invigning och öppet hus på Val-borg öppenmottagning. Man har nu flyttat till egna lokaler på Ringvägen 40 och utökat verksamheten, många intresserade passade på att titta in under eftermiddagen.

De anställda på Val-borg: från vänster: Kalle Kristiansson, case-manager; Susanne Alm-Pylypko, projektledare; Dimitar Petrovski, alkohol- och drogterapeut; Kicki Larsson, behandlingsassistent och Magnus Särnblad, socionom.  Foto: Patrik Selsfors

De anställda på Val-borg: från vänster: Kalle Kristiansson, case-manager; Susanne Alm-Pylypko, projektledare; Dimitar Petrovski, alkohol- och drogterapeut; Kicki Larsson, behandlingsassistent och Magnus Särnblad, socionom. Foto: Patrik Selsfors

Foto:

SÖDERKÖPING2010-03-20 03:00

När Folkbladet gästar Val-borg öppenmottagning på Ringvägen 40 under fredagseftermiddagen har ett 40-tal människor sökt sig dit för mingel och information. Projektledare för Val-borg är Susanne Alm-Pylypko som också var med och drog igång verksamheten Träffpunkten 2008.

- Vi ville utveckla det konceptet och kom upp med ett förslag att få egna lokaler och utöka öppentiderna och tillgängligheten, berättar projektledare Susanne Alm-Pylypko.

Så blev det alltså och på fredagen stod de nya lokalerna klara lagom till invigningen.

- Vi har satt upp de sista gardinerna idag på morgonen, ler Susanne Alm-Pylypko.

12-stegsprogram
Val-borg är en öppen mottagning för människor med alkohol- och/eller narkotikaproblem och man kan vara helt anonym. Mottagningen kommer att hålla öppet fem dagar i veckan måndag till fredag. Här kan man få enskilda samtal och på torsdagar finns även drop-in.

- Vi arbetar med ett 12-stegsprogram enligt Minnesotamodellen, det innebär behandling fem dagar i veckan i tio veckor. Sedan tillkommer kompletterande behandling och eftervård, förklarar Susanne Alm-Pylypko som är projektledare fram till den sista mars.

Man kommer framöver att vara fyra anställda, här finns alkohol- och drogterapeut, behandlingsassistent, socionom och en casemanager att tillgå.

Verksamheten drivs i kommunal regi och är kostnadsfri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!