Musikfylld final för omtyckt ridläger

Det bjöds på uppvisning med musik, diplomutdelning och fika när Söderköpings Ryttarsällskap på fredagen hade ridlägeravslutning.

Galopp. Under ridlägret har flera olika rörelser introducerats.

Galopp. Under ridlägret har flera olika rörelser introducerats.

Foto: Amanda Lindström

Söderköping2017-07-14 18:00

– Allting har varit roligt. Vi har hoppat en bana, ridit i hagen och galopperat ganska mycket, säger Ebba Fäldt, sju år.

I en vecka har hon och sju andra barn, i åldrarna fem till tio år, lärt sig en hel del nytt om hästar och ridning. Ridlektioner, teori och lek har stått på schemat.

– Vi har pratat om fodring, hästens delar, haft putstävling och gjort en del samarbetsövningar för att hålla ihop gruppen, säger Engla Ring, lägerledare.

Dagarna har börjat vid nio. Då har hela gruppen tillsammans hämtat hästarna i hagen, ridit barbacka upp till stallet och sedan haft ridlektioner och teori. Deltagarna har bland annat fått prova på rörelser inom dressyr som piaff och passage och att göra konster på hästryggen.

Under lägrets final på fredagen fick familj, släkt och vänner ett smakprov på vad barnen har lärt sig under veckan. Till tonerna av musik visades olika rörelser upp. Showen avslutades med diplomutdelning och prova–på ridning för publiken. Christer Andersson, vars barnbarn varit med på lägret, passade på att testa.

– Jag har ridit en gång förut och när man provar så förstår man hur svårt det är, säger han.

Söderköpings Ryttarsällskap anordnar flera ridläger under sommaren. I augusti hålls prova–på ridning och ridläger i samarbete med Söderköpings kommun.

– Det ger ett roligt och meningsfullt sommarlov och barnen lär sig att ta ansvar från tidig ålder, både genom att klara sig utan sina föräldrar och ta hand om hästarna, säger Johanna Carlsson, ridlärare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!