Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Miljonsatsning på Vidarlokalen

Vidarlokalen på Munkbrogatan i Söderköping, ska byggas till för över en miljon kronor. På måndagen togs första spadtagen symboliskt av Lena Svensson från IOGT-NTO, som äger lokalen, och Gerd Aronsson, (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Söderköping.

Här tas första symboliska spadtaget för utbyggnaden av Vidarlokalen i Söderköping, av till vänster Gerd Aronsson (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige och Lena Svensson från IOGT-NTO, som äger lokalen.

Här tas första symboliska spadtaget för utbyggnaden av Vidarlokalen i Söderköping, av till vänster Gerd Aronsson (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige och Lena Svensson från IOGT-NTO, som äger lokalen.

Foto: Sören Boström

SÖDERKÖPING2014-03-18 08:41

– Kommunen är med och betalar utbyggnaden, eftersom det här handlar om en lokal som är offentlig och kan hyras av allmänheten. Då brukar vi vara med och skjuta till en del pengar, säger Gerd Aronsson. och i det här fallet känns det verkligen befogat, eftersom lokalen är väldigt mycket uthyrd till bland annat många föreningar och allmänheten.

Föreningskassören Rainer Lundqvist förklarar byggbudgeten:

– Grundkostnaden för utbygget går på cirka 900 000 kronor och därav betalar statliga Boverket 50 procent, Söderköpings kommun 30 procent och vi själva står för 20 procent. Därutöver kostar vi på Vidarlokalen ytterligare 400 000 kronor, med bland annat ny uppvärmning och bättre ventilation, men den kostnaden får vi själva stå för, om vi inte kan hitta någon medfinansiär.

Arkeologiska fynd

Innan byggstarten pågår just nu en arkeologisk undersökning av marken där utbyggnaden ska ske.

– Vi har hittat en del intressanta spår, säger arkeologen Ann-Charlott Feldt från Östgöta museum. Bland annat brandrester som kan härröra från branden 1567, när danskarna var här och härjade. Dessutom har vi hittat en spännande tegelmur, som troligen härrör från ett hus som stått på samma plats en gång i tiden.

Vad händer med de här fynden?

– Vi kommer att rita upp och dokumentera allting som vi hittar och när vi är klara, kan bygget av nya föreningslokalen starta, säger Ann-Charlott Feldt.

Läs mer i tisdagstidningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om