Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mentorsprogram för företag i Söderköping

Det planeras för ett lokalt mentorsprogram för företagare i Söderköping. I slutet av februari hålls en första informationsträff och därefter är projektet tänkt att börja i slutet av mars.

Barbro Mellquist berättar om Söderköpings historia för elever från Campus Norrköping när hon var ansvarig för medeltidscentrum.

Barbro Mellquist berättar om Söderköpings historia för elever från Campus Norrköping när hon var ansvarig för medeltidscentrum.

Foto:

SÖDERKÖPING2014-02-12 16:24

Almi företagspartner Östergötland AB är det som står bakom programmet "Mentor–Utveckla Företag". Det handlar om att ge hjälp till företag som kommit förbi uppstartsfasen och vill utveckla företaget. Nu ska man alltså genomföra ett ett-årigt program i Söderköping i samarbete med Söderköpings kommun.

– Vi börjar med att göra ett direktutskick till företagare i Söderköping och då gäller det både de som skulle vara intresserade av att vara adepter eller mentorer i programmet, berättar Pernilla Asmundsson som är ansvarig för Söderköpingssatsningen från Almis sida.

Ydre är i gång

Man är i full gång med ett likadant projekt i Ydre, där började man i höstas.

– Det har fungerat väldigt bra i Ydre, det är ett antal företagare och mentorer som träffar varandra någon gång i månaden, upplyser Pernilla Asmundsson som tillägger att matchningen mellan mentorerna och företagarna är viktig.

I Söderköping kommer en informationsträff att hållas den 27 februari på Stinsen, dit är alltså både de som är intresserade av att bli mentorer och företagare som vill ha coachning välkomna. Sedan planeras programmet att dra igång i slutet av mars.

Ideellt

För de som ställer upp som mentorer är det ideellt arbete som gäller, alltså ingen ersättning. För adepterna kostar det 2000 kronor att vara med i programmet.

– Mentorerna jobbar ideellt men kan ju få erfarenheter av nya branscher och knyta nya kontakter och vi vet att mentorprogrammet bidrar till bättre resultat, färre konkurser och högre överlevnadsgrad för företagen som deltar, säger Pernilla Asmundsson:

– Företagen behöver ofta ha någon part att bolla frågor med.

Kommunen samarbetar

Söderköpings kommun är med i projektet som samarbetspartner.

– Vi på kommunen är med och sprider information och inbjudningar, sedan står vi för det praktiska, för lokaler och sådant, berättar Barbro Mellqvist, näringslivsansvarig på kommunen sedan årsskiftet, innan var hon ansvarig för medeltidscentrum.

– Sedan är det ju viktigt att kommunen är synlig för företagarna i kommunen. Det är viktigt att kommunen är med på sådana här aktiviteter, hör vad som sker och kan presentera vår verksamhet för kommunens företag, betonar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om