Mångsysslande hantverkare i Rådhuset

Smide ligger närmast hjärtat men han ägnar sig mer än gärna åt andra hantverk också. Anders Fredin är veckans utställare i Rådhuset.

Nära. Anders Fredin vill komma nära sina motiv när han fotograferar.

Nära. Anders Fredin vill komma nära sina motiv när han fotograferar.

Foto: Amanda Lindström

Söderköping2017-07-05 07:00

Smedjan några kilometer utanför Östra Ryd står precis färdig och nu planerar hantverkaren Anders Fredin att ägna sig ännu mer åt smidet, även om han mer än gärna prövar andra hantverksarter också.

– Jag är intresserad av allt inom hantverk och slöjd, säger han.

Men fram till söndag blir det inte mycket tid i smedjan, då kommer han att finnas på plats i Lilla Galleriet där han ställer ut några av sina verk, främst fotografier och smide. I sina fotografier strävar Anders Fredin efter det otypiska och han inspireras av naturen.

– Jag vill ha motiv som inte är typiska, jag försöker komma nära och få ett makroperspektiv. Jag tycker om det abstrakta, men det kan vara svårt att få till eftersom kameran är ett så konkret medium.

Han har ställt ut i Rådhuset varje sommar sedan 2012 då han tog examen i hantverk, slöjd och formgivning från Linköpings universitet. Efter årets utställning är det dags att börja förbereda inför Gästabudet och mässan Knivexpo. Han tillverkar knivblad och mindre föremål som krokar och spikar.

– Jag en lång lista på saker att göra. Den blir aldrig klar eftersom jag fyller på den hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om