Den populära restaurangen i centrala har haft Livsmedelsverkets inspektör på besök. Från tidigare besök har verksamheten haft fem områden där det har funnits avvikelser som inte har levt upp till upp till lagstiftningen. I början av juli var det dags för ett uppföljningsbesök för att se om restaurangen hade åtgärdat de tidigare bristerna.
Den uppföljande rapporten från Livsmedelsverket visar att en del åtgärder är gjorda, men att det fortfarande finns brister som restaurangen behöver få bukt med. I synnerhet på rengöringsfronten, samt gällande möjligheterna till god personlig hygien. Enligt rapporten har samtliga tvättställ saknat tvål och hygieniska torkmöjligheter i form av papper.
Restaurangens rengöringsrutiner av köket uppfyller inte heller lagens krav i nuläget. I rapporten står det:
"Kökets samtliga utrymmen bedöms vara smutsiga och i behov av rengöring innan någon livsmedelshantering sker. Rengöring av köket hade inte skett sedan föregående år".
Och.
"På och runtom fläktfiltren återfanns fett som inte bedömdes härstamma från veckans tillagning av mat"
Avsikten med rapporten är att upplysa och uppmana verksamhetsutövaren att följa gällande livsmedelslagstiftning.