Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

”Kände mig personligt angripen”

I fredags upptäckte Lillemor Garnier att någon klottrat på planket till hennes fastighet som ligger alldeles intill Storån. Nu efterlyser hon gemensamma insatser för privata fastighetsägare som drabbas av klottret.

Påverkar stadsbilden. "Det är många som stanna här och tar kort vid ån. Det ligger ju inte undanskymt utan det blir fult i stadsbilden", säger Lillemor Garnier.

Påverkar stadsbilden. "Det är många som stanna här och tar kort vid ån. Det ligger ju inte undanskymt utan det blir fult i stadsbilden", säger Lillemor Garnier.

Foto:

Söderköping2017-08-08 12:12

Huset på Skönbergagatan kallas Gröna gården och har sin trädgård ner mot Storån. För att skärma av mot det populära promenadstråket finns ett plank som Lillemor lät måla om förra året.

– När jag kom hem och såg vad som hänt var det som att jag ville blunda och öppna ögonen och se att det inte var sant. Jag kände mig personligt angripen, jag som försökt göra fint, säger Lillemor.

Hon har ägt fastigheten sen 1995 men har bott i Paris i 40 år. Där drev hon flera butiker, varav en i Marais-kvarten som var kraftigt drabbat av klotter under en period. Där var det Paris stad som ansvarade för att snabbt ta bort klottret och till slut lyckades man få slut på skadegörelsen.

– Det är en stad med resurser, men helt klart är att det lönar sig att ta bort klottret i längden.

Här i Sverige är det upp till henne som privat fastighetsägare om klottret ska bort eller inte. Den första tanken, efter att hon fotograferat och polisanmält det hela, var att ringa målerifirman direkt. Men nu är hon rädd för att klottrarna ska komma tillbaka och att det ska kosta henne ännu mer pengar.

– Jag kanske ska vänta till hösten när ungdomarna inte driver omkring lika mycket. Sen kanske det inte är så dumt att alla får se att vem som helst kan bli utsatt för det. Ingen går säker.

Hennes tanke är nu att lämna in ett medborgarförslag om att även privata fastighetsägare skulle kunna skriva kontrakt med kommunens saneringsfirma.

– Det skulle finnas någon som kom och tog bort det direkt. Det behövs något som gemensamt stävjar det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!