När Folkbladet träffar Judy Lundgren på Arbetets museum där hon driver café, ringer telefonen stup i kvarten om öppettider och allergimat. Hon är minst sagt upptagen och gillar att ha det så.
- Vi växer så fort, men det är roligt att folk hittar till oss. Det är tufft att hänga med i hela balansen, säger hon. Vi har fått mycket uppmärksamhet, det är roligt.
FallfärdigtCaféet hade haft en rad ägare, och var på väg att lägga ned när Lundgren tog över. Det var konkurrens om att få driva verksamheten, men hennes idéer vann gehör hos ledningen på Arbetets museum för cirka två år sedan.
- Vi gjorde ett helt ansiktslyft, vi gjorde stora förändringar. Konceptet försöker se till alla matbehov och allergier. Det ska vara färskt och vi försöker samarbeta med lokala företag.
Några av hennes samarbetspartners är Nelins bageri, Hans och Greta och Sättra naturbageri. Även att varor är Fair Trade-märkta och Krav-märkta är viktigt för verksamheten.
Att driva eget är hon van vid, då hon gjort detta i 17 år i olika former. Caféet började som ett enmansföretag, men har nu sex timanställda.
Tredubblad omsättningOmsättningen har tredubblats sedan Lungdren tog över. Framgången tror hon delvis beror på renoveringen och inredningen, men också på hennes ekonomiska tänkande.
- Man har små marginaler, jag har varit så noggrann med att ta fram kalkyler. Och innan jag anställde någon såg jag till att det fanns pengar. Jag gjorde kalkyl på varenda sak.
Men hon ger också beröm till sina anställda, som hon inte klarat sig utan.
- Jag visste inte vad jag gav mig in på. En vän som är kock hjälpte mig, jag hade ingen aning om vad jag sysslade med. Nu kan jag allt, men jag har min höra hand, Anna.
Judy Lundgren säger att de är som en liten familj och att alla är delaktiga. Nackdelen är att det kan vara stressigt ibland och personalen kan inte gå undan när det hettar till. Så som det kan vara i en familj.
- Utan dem skulle jag inte ha någonting. Alla har en viktig roll.