Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här är årets bröllopstrender

Choklad som matchas med vinet på bröllopsbordet, stilrena tårtor, gärna i vitt, och en ny önskefavorit som brudparen väljer i musikväg: Sonja Aldéns "Du är allt". Det var några av trenderna på bröllopsmässan på Söderköpings Brunn igår.

Stilren tårta. Vit marsipan med brudkrona som dekoration. Sagolikt vackert.

Stilren tårta. Vit marsipan med brudkrona som dekoration. Sagolikt vackert.

Foto: Robert Svensson

SÖDERKÖPING2008-10-06 03:00
Med gitarren i knät satt Lotta Källström, för att ge prov på vad hon kan erbjuda på bröllop.- Jag spelar mycket på bröllop, berättar hon. Den mest önskade är Ulf Lundells "Kärleken fördes oss samman". Men en nyare som börjar komma är Sonja Aldéns "Du är allt". Den är jättefin.Strax intill representerade Kurt Enström, komminister i Söderköping, Svenska kyrkan.- Det bästa rådet till ett brudpar? Att man ska se kärleken inte bara som känslor, utan också som ett projekt, något som man utvecklar tillsammans, säger han. Det handlar inte bara om känslor, utan också om vad man gör mot varandra, ett förhållningssätt.Kurt Enström ser en trend mot större bröllop, större påkostade tillställningar. En annan trend som Annelie Carmdal från Tårtfixar´n delger oss är stilrena tårtor, gärna i vitt, utan puttinutt-grejer på, med choklad och kanske något fruktigt. Man kan också ha en liten brudkrona på tårtan istället för ett brudpar.För dem som slår ihop bröllop och dop, inte ovanligt idag, finns tårtor med små nallar med krona och slips.Ytterligare en trend är choklad som matchas med vinet på bröllopsbordet.- Det är stort att ha choklad som är anpassad till vinet, säger Anne-Louise Kroon från Kaffebönan i Söderköping och visar något som kallas "wine chocolate", med druvor från merlot, pinot noir och shiraz i.- För en maximal smakupplevelse, säger hon.Att göra placeringskort eller inbjudningskort med lite choklad bifogat, eller att ge en gåva till gästerna, t ex choklad, är också modernt, en trend från England och USA.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!