Det finns många välfyllda förråd därute och nu till våren är det många som passar på att rensa ut gamla grejer.
Men allt kanske inte behöver kastas.
För att ge nytt liv åt sådant som inte används längre arrangerar nu Söderköpings kommun tillsammans med Eon och Renall en återbruksdag.
Förra årets testades konceptet i Eriksvik och det blev väldigt lyckat.
– Det var många som var där och visade intresse och plockade med sig saker. Därför har vi nu bestämt oss för att fortsätta med det här och göra det i fler områden, säger Jim Andersson, samordnare på Söderköpings kommun.
På utvalda gator i Västra Husby, Mogata, Östra Ryd, Luddingsbo och Snöveltorp kan boende på lördag ställa ut sådant som de vill bli av med och märka det med återbruk.
– Det ska var hela, fina grejer som någon annan kan ha användning av. Vi har sagt nej till gamla vitvaror. Det handlar mer om gamla stolar, bord, cyklar, sådana saker, säger Jim.
– Det här är ett steg att minska avfallet och öka återbruket. Det finns så mycket prylar som är felfria som folk kanske inte har användning för längre men som kan komma till nytta för någon annan. Vi värnar om miljön och ser stort värde i att saker kan återanvändas därför tycker vi att det här är ett väldigt bra initiativ, säger Eva Lindvall, säljare och avfallrådgivare på Renall.
Återbruksdagen är lördagen 24 maj och förhoppningen är att många ska visa intresse och plocka med sig av varorna som ställs ut.
– Nästan allting har ju fått ställas in nu i coronatider, men det här var någonting vi kände att vi ändå kunde genomföra. Det sker utomhus och eftersom det är flera områden det handlar om så riskerar det inte bli någon stor folksamling på en och samma plats. I den information vi gått ut med har vi varit tydliga med att poängtera vikten av att hålla avstånd till varandra, säger Jim.
De saker som står kvar kommer Renall att plocka upp efter helgen och de körs sedan till återvinningsstationen.
Det som sedan sorteras som brännbart skickas i sin tur vidare till Händelöverket där Eon tar hand om det.
– Allt det här bygger på ett samarbete mellan flera olika aktörer och vi vill givetvis göra vårt för att bidra till ett hållbart samhälle. Vi befinner oss ganska långt ner i avfallstrappen men det resterande material som kommer till oss gör vi energiåtervinning av. Vi tillverkar fjärrvärme och el av det, säger Torbjörn Widén, tillförordnad kund och försäljningschef på Eon.