De fyra restaurangerna ligger alla centralt i Söderköping, samtliga har vid inspektion av bygg- och miljönämnden fått kritik i varierad skala.
Rått kött ska förvaras väl separerat från tillagade livsmedel, men har vid olika restauranger förvarats utan riktig förpackning i kylen, eller tinats i anslutning till grönsakshantering.
När den personliga hygienen kontrollerades saknade kökspersonal hårskydd, något som bör användas för att undvika att hår och bakterier i hårbotten faller ner i maten.
Renovering krävsI övrigt handlar nämndens rapport till stor del om brister i rengöring av lokaler och arbetsredskap. I en restaurang var det så slitet, med hål i väggar, synliga elkablar och rost, att inspektionen anser att en renovering av lokalerna bör göras för att i fortsättningen kunna sköta städning och hygien på ett tillfredsställande sätt.
På tre av restaurangerna kommer oanmäld uppföljning att ske, medan det för den mest kritiserade restaurangen krävs att bristerna ska vara åtgärdade senast den 28 mars.